rgti.net

Cardona, Castell i mina de Sal

Aquest cop organitzem una excursió a Cardona, Al Bages, població coneguda pel seu castell i per la seva mina de sal. Abans d’anar ens informem a través de la informació que hi ha a internet (tot i que ja l’habiem visitat en altres ocasions) i decidim fer una visita lliure per la població i l’exterior del castell i una visita guiada a la mina de sal; per visitar les mines de sal s’ha de pagar una entrada que, depenent de el tipus de guia val un preu o un altre, hi ha una visita com més seriosa amb un guia que et va donant les explicacions, i un altre que en diuen teatralitzada amb el titol Projecte Alquímia: El secret del Liber Salis. Orientada a un public més familiar. Nosaltres escollim aquesta última a un preu de 13€ per persona.

Sortim d’hora, tenim uns cinquanta minuts de trajecte i l’hora de la nostre visita es a les 10:45h. Arribem amb temps de fer un tomb pel castell..

 

Anem cap a la zona on comença la visita a la mina de sal:

El Parc Cultural de la Muntanya de Sal

Ens donen unes tarjetes per entrar, es un grup reduit, unes 10 persones; ens recull un 4×4 que te un remolc per portar persones i ens baixa fins a la entrada de la mina, la guia, molt amable i simpatica fa el paper de una espeleologa, quimica cientifica que ens va portant per les diferents galeries amb explicacions molt entenedores i entretingudes, dona protagonisme als nens que s’ho passen molt be.

La visita dura una hora aproximadament i no es fa avorrida en cap moment.

Es fa l’hora de dinar i ho fem a la piscina municipal, aprofitem per refrescar-nos, els termometres marquen 33 graus…

Un cop ja ens hem refrescat i hem descansat, fem un tomb pel casc antic de Cardona i tornem cap a casa.

Leave a Reply